pátek 28. prosince 2007

Johnny Foreigner - Arcs Across The City

Je mu rok a půl, říkají mu Johnny Foreigner, ale tenhle chlápek není chlápek obyčejný, nýbrž trojčlenné birminghamské trio Alexei (kyt., zp.), Junior (bicí) a Kelly (bas. kyt., zp.), kterým stáli u kolébky Pixies a Sonic Youth ve své největší slávě. Partička, která po několika málo předělávkách vtrhla rovnou do dveří sheffieldského vydavatelství The Laundrette zaujala natolik, že jim v listopadu loňského roku vydali v nákladu 300 kusů 7“ Sometimes In The Bullring / Camp Kelly Calm ve skládajícím kartonovém obalu (ve čtyřech různých provedeních) s pohlednicí a orazítkovaným papírovým sáčkem. Singl zmizel rychleji, než bys řekl švec a následoval druhý , tentokrát se Sunset Cinema Club (birming. porno kino) 7“ (3D) split Yes! You Talk Too Fast / Down On The Farm, kde si navíc navzájem tyhle dvě trojky předělali skladby Ninky vs. Dingle a Candless.
Prozatím poslední krok Johnny Foreigner směřoval přes práh Best Before Records v Londýně, kde se jim v prosinci narodilo mini-album (22 minut) Arcs Across The City se šesti mazanými novinkami (plus secret song), mezi kterými najdeme i vzpomínku na výše uvedený split a 3D skládačku v podobě papírového obalu (snad prvních 1000 ks).

Já přeji JF, dávajícím (zatím?) lidem přednost před penězi, v příštím roce aspoň stejně tolik skvělých skladeb, jakých se objevilo na debutu a nějakého pořádného tahouna, který je vytáhne do světa. I když příznivci Idlewild se už o jejich kvalitách naživo mohli přesvědčit.

Žádné komentáře: