neděle 17. února 2008

Hercules And Love Affair (DFA Records)

Představte si Pet Shop Boys a Scissor Sisters na společný dovolený v Řecku. Fajnové čtyřprocentní kluby, 70’s tanečky, spousta srandy, lásky, … no a po nějakém tom měsíci dopisování se v brooklynský nemocnici narodí maličký a kouzelný Hercules, jehož rodiči jsou k překvapení všech producent a DJ Andrew Butler a Antony Hegarty, který na Mercury Music Prize v roce 2005 se svými Antony And The Johnsons (I Am A Bird Now) ukázal zádá i takovým domácím mazánkům, jako byli Bloc Party (Silent Alarm), či Coldplay (X&Y).

Duo? Nuda. Přibrali acid housovou DJ Kim Ann Foxmann, druhý dívčí vokál přiřadili čičince Nomi, spolupracující s CocoRosie a debutující už před třemi lety s albem Lost In Lust (Park Side Rec.), klávesy dotáhl Morgan (produkoval Automato) a celkovému dojemu Hercules And Love Affair dodal tu pravou „atmosféru“ tančící černoušek Shamne, milující Andyho (hudbu).

Zatím je k mání 12“ promo s prvním singlem Blind v osmi verzích, z nichž radio edit, Serge Santiago mix, Frankie Knuckles mix, Herkules Club mix a novinka Shadows se roztočí na třech nosičích už 3. března a o týden později vyjde celé album Hercules And Love Affair, kde najdete skladby Time Will, Hercules Theme, You Belong, Athene, Blind, Iris, Easy, This Is My Love, Raise My Up, True False / Fake Real. Kromě Andyho se na nahrávce producentsky podílel i zakladatel UNKLE a majitel DFA Records, pod nimiž HALA fungují, Tim Goldsworthy.

O 3,5 miliónu kopií jako v případě Scissor Sisters asi nepůjde, ale na vysněný večírek u rozvedený dějepisářky zcela ideální.

Žádné komentáře: