pondělí 4. února 2008

These New Puritans - Beat Pyramid (Angular Records)

Před rokem jsem na těchto stránkách popisoval debakl Bloc Party, který si odnesli dle mého názoru se svou dvojkou od mnohem výraznějších Klaxons, kteří mimochodem se svým debutem Myths Of The Near Future vítězili téměř na všech kolbištích široko daleko od UK.
These New Puritans měli tehdy za sebou teprve 7“ EP Now Pluvial, na skladbu Navigate Navigate (12“ 5/2007) se vlnily svůdné modelky na molech Dior Homme (Hedi Limane), v očekávání byl barevný 7“ Numbers / Colours (11/2007) a pětatřicetiminutové album Beat Pyramid z minulého týdne. Do roka a dne se potvrdilo mé očekávání, že se Klaxons oproti šestnáctiskladbové novince, směřující též na arabský trh, pohybují v zrcadlovitě zobrazené pyramidě zdravé výživy mezi nedoporučovanými položkami. Od úvodní šestnáctivteřinové I Will Say This Twice I Will Say This Twice (Justina Borucka), přes všech pět skladeb vydaných na 7“, hip-hopovou Swords Of Truth až po závěrečnou osmivteřinovou I Will Say This Twice I Will Say This Twice na vás čeká silný energický nápoj s vitamínem E,D,P-P*, jehož minimálním nedostatkem je absence Navigate, Navigate (zítra na 12“ také v USA), kterou vám hladce nahradí En Papier, i když ne v patnáctiminutové verzi a pro hlavy mazané rozstříhaný text v bookletu.

Beat Pyramid (Angular Records / Domino) produkoval Gareth Jones (Clinic, Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, Interpol, Liars, Nick Cave) a nevěřím, že ani tolik, někde až moc nestydatě, opěvovaní Crystal Castles výkon These New Puritans překonají. A kdo ví, zda v jejich kategorii letos vůbec někdo.
Skladba Elvis se v příštích dnech objeví opět na singlu, a to ve společnosti béček (7“) fff + Ending Ending, a (CD) Hyper Favela + Rock’n’Roll Baby.


* elektro-dance-post-punk

Žádné komentáře: