úterý 11. března 2008

The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement (Domino Recording)


Sotva The Rascals uplácali opět povedený a teprve druhý singl Suspicious Wit (18.2. Domino), zpěvák a kytarista Miles Kane představil 4. března návštěvníkům brooklynského obchůdku Sound Fix Records svůj nový projekt The Last Shadow Puppets, který tvoří společně s frackem z Arctic Monkeys Alexem Turnerem. Ani ne hodinový set začal krátce po desáté večerní a v osmi akustických skladbách (pořadí níže v závorkách) připomněl JIŽ debutové album The Age Of The Understatement, chystané firmou Domino Recording na 21. května, kterému bude o týden dříve předcházet stejnojmenný singl, jehož video natočil v Moskvě Romain Gavrar.

Album vznikalo v září loňského roku v bývalém hlavním městě Bretaně Nantes, kam s duem Kane & Turner odjel i „bubeník“ a zároveň producent James Ellis Ford ze Simian Mobile Disco, postavených na elekro-rockových Simian a známý např. ze spolupráce s Clor, Bloc Party, či Test Icicles. Kromě kytar a pop duetů se na novince inspirované Scottem Walkerem a Davidem Bowiem, objeví i dvaadvacetičlenný Londýnský Metropolitní Orchestr, dirigovaný Owenem Pallettem (Final Fantasy).

No, myslím si, že „příležitostný“ pokus č. 3 TLSP vyšel, i když se jedná o šuplíkoviny, které se (aspoň) prodají lépe pod novým názvem, než jako The Rascals a Arctic Monkeys.

The Age of the Understatement (7)
Standing Next to Me (2)
Calm Like You (5)
Separate and Ever Deadly
The Chamber (3)
Only the Truth (4)
My Mistakes Were Made for You (6)
Black Plant
I Don't Like You Any More
In My Room (1)
Meeting Place
(8)
The Time Has Come Again


3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

fracek z Arctic monkeys? Cože???to odvoláš :)

Jürgen DDR řekl(a)...

Odvolám, ale jedině za pivo :)

Anonymní řekl(a)...

Murci táhnou na Berlín
Kolektivní Halucinace
KolHal
Murk