středa 11. června 2008

Goodnight And I Wish - Dreams...Wishes & Fairy Tales (Modern Pop Records)

Zatímco se většina dospěláků během prohry s Portugalskem (Euro 2008) převtělovala ve sport barech do Siona a Brücknera, já dával s dvojkou KokoRosí pexeso a výuku tance na dnes konečně došlé EP Dreams…Wishes & Fairy Tales. V šesti krátkých akustických ukolébavkách, politých krémem od firmy The Cure & Syd Barret, si najdou ti nejmenší ještě nenaplněné (většinou nereálné) sny a my starší nádherné a nevinné vzpomínky na bezstarostné a okouzlující dětství, plné očekávaných tajemství a přání. Takový vnitřní „dětský“ Jakobsland, ve kterém se bubeník Brandon post-punkových Neils Children pohybuje jako Lailah Lullaby. Po kazetě s dvojicí skladeb British Summertine a Haly Horror se jedná o první oficiální nahrávku Godnight And I Wish, a to v podobě šestnáctiminutového CD-R na značce Modern Pop Records, kterému prozatím předcházeli jen Neils Children (Lucifer Sam), Strange Idols (She’s Gonna Let You Down Again / Berlin) a Electricity In Our Homes (The Shareholdres Meeting EP).

V dubnu GAIW předskakoval The Long Blondes, na 23. června má připraven free-download dalšího singlu So Much For The British Summertime a ve své dětské rozčepýřené pětadvacetileté hlavičce už má i debutové album. S domácím triem (až se zase seženou peníze – měsíční opoždění EP GAIW) má v těchto dnech na Aprl 77 Records představit aktuální 7“ Reflective Surface / Exposure.

Jo, a pokud vlastníte jeden ze 100 ručně malovaných obalů (Strange Little Stories), můžete si stránkách Goodnight And I Wish (MySpace) připsat vlastní komentář dle svého evidenčního čísla (#016). Krásná hra, dětství a bezelstnost.

Žádné komentáře: