neděle 15. června 2008

Felicia Atkinson & Sylvain Chauveau (18.6. Palác Akropolis), The Whip 21.6. Meet Factory)


Ať všichni prominou, ale nemohu jinak než nepřipomenout dvě silně očekávané hudební události nadcházejícího 25. týdne roku 2008, které proběhnou v katastrálním území našeho hlavního města (zatím).

Tím prvním tipem je Type Records (S, Nuage) chovanec Sylvain Chauveau, jehož předchozí zastávku, doprovázenou Ensemble Nokturne, zmapoval dnes již legendární Paskvil naší veřejnoprávní televize (nechť mu je země -česká- lehká). Na svou druhou pražskou návštěvu (Music Infimity – Palác Akropolis 18.6.) s ním dorazí z Paříže zpěvačka a multiinstrumentalistka Felicia Atkinson, se kterou v březnu vydal čtyřskladbové album Roman Anglais na značce O Rosa Records, kde najdete také Whip. Ale úplně jiné, než za kterými jde tip č. 2.

Ti nejsou z Oregonu, ale z Manchesteru, jako The Whip natočili debut X Marks Destination (Southern Friend Records) a ze soboty na neděli by se měli objevit díky Recyclit ve smíchovské Meet Factory na afterparty letošních free ostrovů (United Islands Of Prague 2008), které týž večer nabídnou našemu publiku od 21 hodin poprvé I Am Kloot (Střelecký ostrov 21 hod.)!!! Neplést s I Am X!!!

Žádné komentáře: