středa 4. června 2008

Koen Holtkamp - Make Haste / Free Birds (A Room Forever)


Koen Holtkamp, vášnivý chovatel měkkozobých letců z čeledi Columbidae? No, to asi ne, ale na jeho debutovém 12“ Make Haste z „box-akce“ A Room Forever, se opeřenců jen tak nezbavíte. Zvláště v klecové Free Birds se dostanete až na jednu z brooklynských zadělaných půd.

Koen Holtkamp, majitel původně chicagského labelu Apestaartje, působícího dnes v Brooklynu, zastupuje mj. jména jako Sebastien Roux, Fourcolor, ale i další vlastní one-man projekt Aero (Pretend – 2001, Rises And Falls – 2003) a s Brendonem Andereggem tvořící duo Mountains (Mountains – 2005, Tour cdr – 2005, Sewn – 2006).

Zda-li jste se nechali unést prvním dílem z dílny A Room Forever (Svarte Greiner), tímto EP zklamáni určitě nebudete. Analogová a digitální elektronika, minimalistické zvuky, akustické nástroje, vliv vídeňáka Christiana Fennesze, společná vystoupení se Stars Of The Lid a přislíbené srpnové vydání alba Field Rituals u Type Records dává doufám dostatečnou záruku kvality. V současné době se KH objeví na několika evropských koncertech (13.-14.6.2008 Berlín) společně s anglickými Sigurkami Pausal, jejichž loňské třískladbové eponymní EP (Highpoint Lowlife) vymalovalo nejednu čistou duši. Moudře modře dobře.

Žádné komentáře: