neděle 25. května 2008

Lord Auch - The Dig Inn / Grass Fingers (Young and Lost Club)

Zatímco si od loňského rozpadu Black Wire (48 Crash) Daniel Wilson a Tom Greatorex odbyli live premiéru své nové partičky Televise Crimewave teprve v únoru, druhá polovina (?) Simon McCabe (zp, bas. kyt.) s Danny Prescottem (bicí) a kytaristou (Liam Wade) doprovodné kapely Corney Love debutovali už na sklonku roku v londýnském Bardens Boudoir, kde okamžitě získali nabídku od Young and Lost Club.

Lord Auch, užívající ve svém názvu pseudonym francouzského spisovatele (filosofa) Georgese Batailleho, se tak dostli mezi místní elitku, za které do světa odstartovali např. Larrikin Love, Vincent Vincent and The Villains a nyní hodně (na FM4 rotující) očekávaní Noah and the Whale, po jejichž druhém singlu 2 Bodies 1 Heart / Rocks and Daggers (1/2008) se usadili s novinkou Shape of my Heart u Vertigo (dříve Philips Records), kde se na konci června objeví i eponymní album.

Zítra vychází vynikající AA 7“ singl The Dig Inn / Grass Fingers s hostující houslistkou Kate Riley, výrazně ovlivněný osmdesátkovými The Birthday Party s Nickem Cavem, nad kterým dohlížel člen leedských Black Star Liner a producent Choque Hostin.

Black Wire vydali před třemi lety skvělé album plné singlovek, sedmičky Hung Up / All The While a See The Blood / Brother, We Had A Choice a s neposkvrněnou tváří tvoří v klidu dál, aniž by o nich mohl někdo řící, že říci nemaj co, což dokazuje pro mě 17,5 cm vinyl měsíce The Dig Inn / Grass Fingers.

Žádné komentáře: