pátek 12. června 2009

Neils Children – X.ENC. (Structurally Sound)



Deset let v kariéře Neils Children znamená deset singlů, kompilační (mini)alba Change/Return/Success (2004 Soft City Recordings) a Something Perpetual (2007 Vinyl Junkie), nerealizované tituly Demand The Impossible (2000) a Pop:Aural (2008) a konečně i první oficiální LP X.ENC., aktuálně vycházející na jejich vlastním labelu Structurally Sound. Přestože kapela směřuje od (starých) The Horrors provařeného „undergroundu“ více k melodii, jedenáctiskladbová (32‘) kolekce, v Japonsku (Vinyl Funkie) doplněná trojicí Wham Am I Supposed To Do?, Window Shopping a Lucifer Sam, vystihuje z pohledu o generaci mladších hudebníků výborné období raných The Cure.
X.ENC. je silná, chytrá a chytlavá nahrávka, decentně uzavírající první a možná i poslední dekádu Neils Children. Odejdou-li skladatel a producent John Linger (Round), Jacobs Brandon (Goodnight And I Wish, label Modern Pop) a v roce 2005 střídající Keith Seymour (Hope of the States) baskytaristu Jamese Haira (Vile Imbeciles) nyní, zůstanou kritikou sice (prozatím) nedocenění, ale za to v nejlepším. A to je právě to kouzlo, které nám zanechalo magii kapel Joy Division, The Smiths a mnoha dalších. Komicky invalidních tarantul tu už je takhle dost.

2 komentáře:

A--š řekl(a)...

album dobré, ne že ne, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že ty kompilace z minulých let byly lepší než samotné debutové lp...

Jürgen DDR řekl(a)...

Že by chlapci vyslyšeli má slova? Keith Seymour právě kapelku opustil a Brandon Jacobs alias Godnight And I Wish (MJUZIKK 11.6.2008) včera vydal své debutové album A Ruffled Mind Makes A Restless Pillow (Vinyl Junkie / Modern Pop Records).
Hodně štěstí!