neděle 21. června 2009

Talvihorros – It’s Already On Fire (Kaivo Records)



Působivý cinematic-cocktail namíchaný z ambientních melodií připomínajících nejslavnější hudební minimalisty (nejen současnosti), představuje na svém debutovém albu It’s Already On Fire kytarista londýnských disko-gotiků Lesser Panda (Superdark Music) Ben Chatwin (26) alias Talvihorros.
Čtyřiačtyřicetiminutové CD, jehož základy vznikaly již před pěti lety během jeho univerzitních studií v Brightonu ovládají sice pomalé, místy snad až ospalé elektroakustické klavírní plochy, ze kterých však vyzařuje obrovská energiie podpořena fascinujícími vrstvami řady alchymických ingrediencí (zvonkohra, kytary, rádiostance, …). Nahrávka vyšla pouze ve stokusové limitované, tužkou očíslované (recyklovatelné) edici, opatřené kresbou od jeho o čtyři roky mladšího sourozence Jordana, stojícího již za obaly leedských Wintermute (Big Scary Monster) a na začátku zmiňovaných Lesser Panda.
Tajemně chladivá It’s Already On Fire je naprosto vynikající a jako předkrm k očekávaným titulům Some Ambulance a Studies for Acoustic Guitar and Electronics doporučuji nejen k dnešnímu, léto startujícímu večeru.

Žádné komentáře: