pondělí 1. června 2009

Double Dagger – More (Thrill Jockey Records)




More. More je po eponymním (Hit-Dat Records 2003) a Ragged Rubble (Stationary Heart Recordings 2007) třetím LP post-punkových Double Dagger, aktuálně vycházejícím na chicagské (londýnské) značce Thrill Jockey Records, díky které možná doputuje i do našich obchodů. …Doufejme.
Baltimorské trio vzešlé z tamní hardcorové scény vzniklo na troskách League of Death (Nolen Strals – zp, Bruce Willen – baskyt.) a Charm City Suicides (Brian Dubin – bicí) před sedmi lety, v roce 2005 nahradil Briana Danny Bowen z Yukon a na pódiích se potkali mj. s i u nás již celkem dobře zavedenými jmény jako Dan Deacon, či The Death Set. Oproti předchozím nahrávkám se More neodlišuje jen nejdelší zvukovou stopou (40‘), ale především místy až (ne)líbivě melodickou basovou linkou s radostně vyklidňujícím pocitem, nahrazujícím původní nervně roztřesený chaos - s ohledem k minulosti hudebníků možná přirozenější.
Double Dagger vykročili tou správnou a věřím, že More vyrazí do světa stejně úspěšně, jako základní dvojice grafický design tvořící studio Post Typography.

Žádné komentáře: