pondělí 15. října 2007

BEE AND FLOWER - Tábor (Orion)

Japonští "post-rockeři" Mono u nás poprvé zahráli v červenci 2006 v natřískané a vyprodané strahovské Sedmičce. Nevím co z toho měli ti vzádu, ale my co to měli na dosah, jsme nemohli litovat. Dokonce klucí ze Silver Rocket, kteří akcičku pořádali, si po koncertě mohli mnout ruce a přemýšlet o vystoupeních třeba někde v centru. To se jim podařilo a myslím, že opět i vyplatilo o pět měsíců později opět s Mono a repete v Paláci Akropolis si SR plus Mono dají zhruba za měsíc, kde se tentokrát role předkapeli zhostí Bee And Flower.
Kapela, kterou v roce 1999 založila v New Yorku animátorka, producentka, skladatelka, basistka a zpěvačka původem ze San Franciska Dana Schechter a klávesista Roderick Miller. Po filmové hudbě a debutové desce What's Mine Is Yours (2003 Neurot Recordings) se společně s producentem Toby Dammitem přemístili v roce 2004 do Berlína, kde pod dohledem Ingo Krausse dali dohromady druhé album Last Sight Of Land, na kterém si zahrál např. i Thomas Wydler z The Bad Seeds.
Ona vlastně personální stránka Bee And Flower je často proměnlivá, proto není vyloučené, že se na koncertě baskytary ujme Joni Heine, violončela Sibille Zeh a bicích třeba Udo Mashoff. Dvojka vyšla na německé značce Intuition Music počátkem letošního března a najdete na ní 11, resp. deset jazzově orchestrálních chill-outových věciček s něžným vokálem Dany Schechter.
Pokud se vám nechce v Akropoli dát u vstupu tři kila, Mono jste už viděli, či jsou na vás příliš hustí, dejte si o den dříve (26.11.2007) v táborském Orionu velice uvolněné a příjemné Bee And Flower. Cena bude určitě také jemnější.

Žádné komentáře: