neděle 28. října 2007

THE DECLINING WINTER

Leedskou kapelu Hood asi všichni znáte a asi vás ani nepřekvapí, že jej založili bratři Adamsovi. V pondělí se Richard Vincent vytasil na svět se svým vlastním projektem The Declining Winter, prezetovaným nádherným sedmipalcem The Future Sound of Hip Hop parts 1 and 2 (Misplaced Music). Skladby Yorkcitythree a We Used To Read Books přinášejí nádherně unavenou akustickou kytaru a bicí do barevné podzimní, zatím neporušené přírody, kde místo odpadků na posluchače číhá kouzelná elektronika. Nahrávka čisťoučká, jak lesní studánka a protože se RVA pohybuje kolem lidí z Trees For Life, musí být, jak jinak, než ve 100% recyklovatelném obalu, který pro každý z 200 výlisků opatřil originální fotografií a prvních 50 nejrychlejších zájemců bylo navíc odměněno 3" CD remixů.
První přichází z Manchesteru po několika čajích od The Remote Viewer, které tvoří Andrew Johnson a Graig Tattersall, jinak rodiče vydavatelství Moteer, odkud směruje i druhý remix, tentokrát v podání Johna McCaffreyho aka Part Timer z Melbourne, který v září zazářil s albem Blue na japonském labelu Flau. Staffští Epic45 za kterými stojí Ben Holton, Rob Glover a přátelé, přišli se třetím mixem a závěr si nenechal ujít Steve Fanagan, ukrytý pod názvem Northstation. Ač tvoří teprve osmým rokem, na rozdíl od svého dublinského souseda a dnes veliké star Hlena Hansarda je pro mě hvězdou skutečnou.
The Declining Winter připravují na začátek příštího roku malé-velké album Goodbye Minnesota na pro mě nepřehlédnutelném irském vydavatelství Rusted Rail, které jak věřím, opět nezklame.

Žádné komentáře: