úterý 23. října 2007

Phelan Sheppard / Niandra Ladies - Games Of Position

Multi-instrumentalisté Keiron Michael Phelan a David John Sheppard společně debutovali před sedmi lety se dvěma 12" singly, které o dva roky později dostaly prostor s několika novinkami na CD O Little Stars u vydavatelství Rocket Girl, oslavující v těchto dnech své 10. výročí.
V červnu 2004 podepsali smlouvu u The Leaf Label, kde v září 2006 vyšel vynikající jedenáctiskladbový klenot Harps Old Master. Křehké a unášející folkové melodie, obohacené experimentální elektronikou ze sklonku 70. let a violou Joshe Hillmana, umocnil navíc hlas španělské pěvkyně Ines Naranjo (Weaving Song - aaaaaaaa).
Před rokem se prostřednictvím MySpace seznámili s francouzskou Italkou Niandrou Ladies, pohybující se v současné době mezi Švédskem a Španělskem a výsledkem se stal před několika málo týdny jazz-folk-ambientní 7" (400 ks) Games Of Position. Kromě skladatelského umu, se zde Niandra představila i jako skvělá recitátorka, doprovázená krásným hlasem své anglické kamarádky Laury Sharp.
Na b straně se ve skladbě Casino Lisboa objevil na lesní roh Thomas Allard, obal vytvořil Ben Javens a ochranou známku nad tímto medikamentem drží Static Caravan.
Pokud vás Phelan Sheppard uspokojili, podívejte se ještě do hlubin jejich dalšího projektu State River Widening a pokud je to pořád málo, pak doporučuji Smile Down Upon Us s japonským hláskem MoomLoo, se kterou na jaro připravují společné album. Pak už by mohlo dojít i k jejich prvnímu osobnímu setkání (Londýn - Tokyo).

Žádné komentáře: