středa 31. října 2007

NEiLS CHiLDREN

To, s čím přišla komerční média před dvěma lety a zabalila do obalu The Horrors, cheshuntští NeiLS CHiLDREN (název dle John's Children) začali tvořit už během studií v Essexu koncem devadesátých let. Tehdy ve složení John Linger (kyt, zp.), Brandon Jacobs (bicí) a Tom Hawkins (baskyt.) měli připravenu kolekci několika věcí, ale k její realizaci nakonec nedošlo. Před prvním, dnes zatloukaným 7" St. Benet Fink / Silence Being The Only Sound (Circle Records 2002), kde svoji úlohu předvedl již nový baskytarista James Hair, se kapela přemístila do Londýna. Po seznámení s vydavatelstvím Soft CityRecordings zde v roce 2003 vychází první singl Come Down / How Does It Feel Now Youre On Your Own? následovaný o rok později 7" I Hate Models / Trying To Be Someone Else For Free a tři věcičky z těchto nahrávek plus pět novinek se objevuje na mini albu Change/Return/Success.
Červen 2005 znamená další přestup, a to k vydavatelství Poptones, které založil po rozpadu Creation Records Alan McGee. CD a dva 7" nabízejí Always The Same / Stupid Band / Run Before We Can Walk / The Virgin Sleep. A protože NEiLS CHiLDREN nevydrží dlouho na jednom místě, v březnu 2006 se válí u White Heat, kde se na stejných nosičích jako předchozí nahrávka objevuje Another Day / Something You Said / Enough Of Trying. Další střechu nad hlavou jim v květnu poskytli Half Machine Records, kde kromě elektro punkerů MIT a Theoretical Girl vychází 7" Stand Up / I Cant Be Myself i s plakátem a pořadovým číslem 1.
Modern Pop Records v nákladu 300 kusů přinášejí v listopadu jednoskladbový 7" Lucifer Sam a ve stejné době je Japoncům servírované "nulté" jedenáctiskladbové album Somethin Perpetual s pěti staršími singlovkami. Letos v červnu se ohlašovalo dlouhoočekávané debutové album POP:AURAL singlem You Didn't Care / We All Fall Down a baskytaristou Keith Seymourem, ale vše opět odloženo na rok 2008. Na únor je přislíben singlík Reflective / Surface / Exposure na značce April 77 a v březnu snad u londýnských WaKS Records 7" I'm Ill.
Nevím zda NEiLS CHiLDREN touží po slávě, ale určitě díky blížícímu se společnému turné (20 EUR) s Klaxons, se jejich tvorba silně zviditelní.
11.11. Berlin
12.11. Hamburg
15.11. Cologne
18.11. München

Žádné komentáře: