úterý 30. října 2007

THE SEQUINS - THE DEATH OF STYLE

Univerzitní The Sequins mají základnu v anglickém Coventry, nikam nijak příliš nespěchají, nemaj žádné děti, každý rok se vytasí s nějakou nahrávkou a stejně jako já nenávidí Nickelback. "Umělecky" se vracejí k Joy Division a Talking Heads a po několika personálních změnách kapelu v současné době tvoří dva odsekávající kytaristi Rob Hinchliff a Justin Hui, baskytary se drží Steve Weir, u bicích sedí Brendan Casey a za mikrofonem se klátí Hywel Roberts.
První společnou "domácí" nahrávkou bylo v roce 2004 osmiskladbové EP Why Do I Smile?, ale až po vstupu k Tough Love Records si tak nějak začali tu svoji skromnou diskografii počítat. Takže prvním singlem a zároveň i první položkou vydavatelství se o rok později stal 7" Nobody Dreams About Me / Dear Old Bill, ukrývající v hadrovém a zasponkovaném obalu navíc CD verzi a všech 500 kopií této parády se během několika málo dnů vyprodalo. K následujícímu singlu nazvanému Patients, se na černobílé 3"CD nalepily Afraid Of The Dark, Happy Chappie a 7" doprovázela Wife. Bohužel nevím ale kam, protože jsem skladbu neslyšel.
Kromě kompilace Tough Love Records jsou The Sequins i první, kteří zde vydávají album, které nezahrnuje žádnou z výše uvedených skladeb. Oficiální datum je sice stanoveno na 19. listopadu, ale už dva týdny The Death Of Style z vydavatelství rozesílají a po zaplacení částky si mohou nedočkavci nahrávku stáhnout digitálně. Najdeme na ní 12 novinek, na kterých ve dvou případech spolupracoval Karthic Kukathasan a v závěrečné The French Way Of Life lze zaslechnout Dana Simonse na housle.
Slepecky zajímavého obalu plného červeno-stříbrných flitrů se ujal Alex Ostrowski, přibaleny jsou samolepky, placka a viditelný štítek, upozorňující potenciální kupce o ceně, která by neměla býti překročena.
Férové a pohodové. Co více?

Žádné komentáře: