pátek 26. října 2007

NOAH AND THE WHALE - 5 YEARS TIME / JOCASTA

Tato veselá partička si říká Noah And The Whale a je jednou z dnes tak oblíbených anti-folkových uskupení vzešlých z londýnských klubů, stejně jako Jeremy Warmsley, či Emmy The Great. Ta ač jako Emma-Lee Moss se narodila v Hong Kongu, má na svém kontě už druhé 7" EP My Bad (Close Harbor) a její hlas najdete na zmiňovaném debutovém singlu Noah And The Whale, nazvaném 5 Years Time, opěvujícím lásku, slunce a věčnou prdku. Kapelu, milující Carlsberg, vede Charlie Fink, přirovnávaný k již zemřelému Barry Whiteovi (hm hm hm), kterého doplňují Doug Fink, Tom Hobden, Matt Owens a bonusová Laura Marling. A protože je to holka šikovná, na kytaru hraje v Readingu už od tří let a u Virgin jí teď vychází druhý singl My Manic And I, vybral si jí na britskou část turné Devendra Banhart.
Zhruba měsíc starý 5 Years Time (Young And Lost Club)je vypískávající a vytlaskávající uvolněné hitovka, trošku připomínající deset let starou skladbu Brimful Of Asha od britských Cornershop a na druhé straně naleznete více uklidněnou a pro mě bližší Jocasta. Příjemný debut pro všechny, kteří nepohrdnou akordeonem, kytarou, ukulele, bicími, harmonikou houslemi a zajímavým hlasem, resp. hlasy. Obal, jehož zadní strana je desetkrát lepší než titulní, měl na starosti Alex Brenchley a video natočil James Copeman.
Širšímu publiku se Noah And The Whale představili jako hosté kanadských Broken Social Scene na několika ostrovních koncertech. 5 Years Time / Jocasta dávám obden. A neomrzí a neomrzí.

Žádné komentáře: