pondělí 22. října 2007

Noot, The Creeping Nobodies, Handsome Furs - 007 Praha

Včera neděle byla a Strahovem pohoda z Kanady se hnala.
Po osmé hodině se za stolečkem s Applem a mikrofonem vyloupl drobný týpek v brejličkách, za které jsem se za komoušů ve škole styděl. Nebýt typického časového presu, kterým se Sedmička neustále pyšní, Noot a jeho kosmo-elektro-psycho nadšení zní ještě dneska. Na úvod večera skvělý výkon dle mých očekávání.
O pět minut delší set, který se tímto přehoupl přes půlhodinku, odehrála pětice The Creeping Nobodies plující mezi hlukovou syrovostí Dereka Westerholma s bubeníkem Dennisem a křehkým hlasem úplně obyčejné Sarah Richarsonové, připomínající místy trošku Stereolab. Kapela, s největším archívem nahravek ze všech zúčastněných, dala nahlédnout do kanadské ligy, kterou pro nás Evropany vedou Arcade Fire.
Wolf Parade jsou v pohodě, ale od vedlejšíhu projektu Dana Boecknera Handsome Furs, který tvoří pouze se svou ženou (Jane, blondýny prý zase jedou) Alexei, jsem příliš nečekal. O to víc mě překvapilo hodinové elektro-kytarové vystoupení s jedním (a ten večer také jediným) přídavkem, představující letošní debutové album Plague Park (Sub Pop!) Nyní snad už všechny fanynky I Am X pochopí, že Chris Corner není jediný, i když Dan takové sladkosti nedosahuje. On by asi ani nechtěl.
Tentokrát se vyjímečně přetahovalo o akademickou čtvrthodinku, takže tímto chceme poděkovat všem rýsujícim (rýsuje se ještě na prkna?) studentíkům za pochopení. Největší dík však putuje za A.M.180 Collective, kteří uspořádali opět jednu ze svých výborných akcí. No řekněte, kde dneska koupíte desku za 250 kč.
Jinak , kdo by si chtěl podobně příjemně laděnou akcičku užít, má možnost už tento pátek na 007, kam Silver Rocket přivezou Antelope z Washingtonu, se kterými zahrají domácí Fletch! Cena 150 kč.
JECUU

Žádné komentáře: