čtvrtek 15. května 2008

Svarte Greiner - Til Seters EP (A Room Forever)


Norské duo Deaf Center tvoří jak asi jistě všichni dobře víte Otto Totland s Erikem K. Skodvinem, jejichž téměř už čtyřleté EP Neon City (Type Records) slavilo ve své době stejně jako o dva roky mladší deska Pale Ravine velké úspěhy. Druhý jmenovaný, který se pod pseudonymem Svarte Greiner podílel např. na skladbě Departures (Burning saints for your own sins) z druhého alba Feeling For Something (Resonant) švédských Library Tapes, vydal od roku 2006 singly Depardieu, Raggsokk, LP Knife a vloni v digitální podobě osmnáctiminutovou A Night Without Harm. V pondělí Svarte Greiner nabídl posluchačům trojici novinek Til Seters (002) na čerstvě vzniklém newyorském vydavatelství A Room Forever, točícím se kolem Roadside Picnic, za kterým stojí Joshua Zucker a fotograf Kurt Mangu, opatřující svými snímky tyto vyjímečné třísetkusové limitované edice.

Toto první 12“ EP (45 rpm) najdete v černém papírovém boxu, opatřeném na přední ploše Kurtovo snímkem, uvnitř černou kartu se zlatým písmem a ručním číslováním a 20 minut experimentálně-psychedelického blouznění ala Coil-Eno-Fennesz ve skladbách Budeie Med Sign a Kobbergruve, Endelig Jeg Fant na áčku a na b straně Baandspiller I Solnedgang (field recording).

Dalšími pozoruhodnými kousky z dílny A Room Forever, snažících se přiblížit, či resp. připomenout krásu (i když trošku dražší, ale zase originál) vinylových nahrávek, se v blízké době mají stát Machinefabriek (Rutger Zuydervelt) / Matt Davies (001) a polovina Mountains Koen Holtkamp (003). Zajděte si na A Room Forever!

Žádné komentáře: