neděle 1. července 2007

BLANCHE - LITTLE AMBER BOTTLES

Osazenstva dostavníků do, či z Nashvillu mě vždy tak nějak díky podání českých hudebních televizních pořadů děsila. První výjimkou se před třemi lety stala předkapela tehdy už světově slavných White Stripes, se kterými Blanche projeli americké turné. Nádherný booklet debutového alba plus narozením Esterky moje obměkčená duše dovedly už tak poloprázdnou peněženku k pultu, kde se dala zakoupit novinka If We Can't Trust The Doctors. Detroitští coutry-garážový Blanche přesně vystihovali pocity, prožitky a atmosféru kouzla prvorozené.
Před jejich vznikem v roce 1999 kytarista, zpěvák a skladatel Dan John Miller působil v kravsko-punkových Goober & The Peas, kde s Jackem (White Stripes), Tracee Mae Miller (zpívající a hrající na basu v Blanche) a bubeníkem Damianem Langem z Detroit Cobras tvořili pod názvem Two Star Tabernacle a zůstal po nich jen 7" u Bloodshod Records.
První 7" pětice Blanche Who's to say... / Suderstition vydaný koncem roku 2003 pronásledovala už v lednu dvanáctiskladbová prvotina If We Can't Trust The Doctors (Loose Music/Vinyl Junkie), na kterém se v písni Who's To Say... na kytaru objevil "opět" Jack White. Stejná skladba, tentokrát z vystoupení na Reading festivalu, se společně s dalšími čtyřmi dostala na What This Town Needs EP v listopadu minulého roku, což vlastně znamenalo malou ochutnávku z připravované dvojky.
To se natáčelo celý únor v oblíbeném Neshvillu a výsledek Little Amber Bottles si můžete už dva týdny pořídit oficiálně. A protože se v Americe nějak V2 Records nedařilo, všech třináct banjo-punkových jemnůstek na ploše necelých 52 minut vyšlo zatím jen u londýnských Loose Music. Blanche se zde rozrostli ještě o šestého spoluhráče, kterým se stal basista partičky The Raconteurs Little Jack Lawrence, ve kterých má "opět" prsty Jack White.
Jo a tahle kočička je věnovaná naší Esterce!

Žádné komentáře: