úterý 17. července 2007

THE PIGEON DETECTIVES - WAIT FOR ME

Co říci o albu, z něhož polovina, slovy šest skladeb, už získalo singlovou podobu? Minimálně, že je průměrné. Vynecháme-li početní postupy a raději si Wait For Me pustíme celé, dostaneme se k mnohem lepšímu a zaslouženému výsledku.
Vzory jako The Clash, či z čerstvějších The Libertines sice nepřeslechneme, ale komu to kromě několika stále dokola remcajícím a nespokojeným rejpalům vadí? Produkce se ujal Will Jackson, znamý třeba díky Kaiser Chiefs a na podzim dali dohromady ve složení 2 kytary, basa, bicí a zpěv partičku našlápnutých pop songů, o kterých si (snad) zatím mohou naše hvězdičky jenom zdát. A těm, kterým se už povedla "zahraniční" deska, dostali od ....... nálepku kopíráků. Směšné.
The Pigeon Detectives sleduji od jejich loňského debutového dvojáčkového 7" I'm Not Sorry / I'm Always Right (Dance To The Radio, kterým jsou stále věrni) a trošku jsem se jejich pětatřicetiminutové desky bál. Zbytečně. Spokojenost veliká, i když budoucnost v dnešním světě možná nejistá. V každém případě tihle klucka z Leedsu za sebou nechali příjemně taneční album, kterému v květnu ještě předcházel znovuvydaný singlík I'm Not Sorry, doplněný o Dick'ead, demáčky A Kick In The Shins, Wouldn't Believe It a živák I'm Always Right.
Škoda, že se vyjímečně nepodívá zase jedna ze současně zajímavých kapel do naší zemičky.
Pro případné zájemce, asi ty nejméně vzdálené koncerty:
30.8.2007 Full Hit Of Summer (Wien))
20.9.2007 Atomic Cafe (Munchen)
22.9.2007 Flex (Wien)
23.9.2007 Lido (Berlin)

Žádné komentáře: