středa 11. července 2007

VERBOSE - WONDER

Zatím posledním a zároveň teprve pátým, dle mého i nejkouzelnějším produktem japonského labelu Moamoo, který v Tokyu před dvěma lety založil Tomohiro Yanagisawa (Art Union), je dva týdny staré a vlasně úplně nové album Wonder od jednočlenného projektu Verbose.
Tím pánem, který stojí za vším, co Verbose nabízí, je Angličan Allan Richmond. Debutové album Observe vydal v roce 2003 na dnes už opět funkčním labelu Neo Ouija (Martin Hirsch), o rok později se objevuje 3"CD Resolve na miloučkém Cactus Island Recordings a následuje sto kusů cédéček Aperture na indie poměry docela plodném Unlabelu. Pozor - zde stojí za povšimnutí i vynikající kapelka Jason And The Astronauts!!!
Společnou spolupráci s Maps And Diagrams můžete ocenit na dalším split 3"CD, kam zařadili každý po třech skladbách a v Kentu se této kolekce zmocnili lidičky od Awkward Silence Recordings. Jinak služeb Verbose už využili i Xela, Blonde Redhead, či Nacht Plank.
No a co bych doplnil k novince Wonder? Najdete na ní 12 skladeb v čase lehce přesahujícím jednu hodinu, které vás přenesou opět mimo realitu podělanýho světa, do někdy temnějších a chaotičtějších vzdušně tajemných zákoutí, kde se určitě potkáte s průsečíkem post-rocku a elektroniky. Nastupte a vzlétněte, dokud ještě můžete a je čas. Litovat nebudete, věřte mi. Jo a tu nádhernou fotku plus další dvě na obalu digipacku dělala Emilie Björk. Tak, přesně tak, tak to prostě taky procítíte.

Žádné komentáře: