pátek 6. července 2007

YEAH YEAH YEAHS - IS IS EP

New Yorská sijuksí Kare O, kytarista Nick a bubeník Brian ohlásili na 23. července "nové" Is Is EP (CD), které dle jejich vlastních slov je určené ke krásným a příjemným letním večerům. No ...
Kolekce koncertně nejoblíbenějších kousků vznikla během jednoho dne v NY a skladby Rockers To Swallow, Down Boy a 10x10 jste už měli možnost zachytit na DVD Tell Me What Rockers To Swallow z října 2004, které tehdy Lance Bangs a Spike Jonze natočili v koncertní síni Fillmore v San Fracisku. Down Boy už má i video podobu a rovněž rotuje na vlnách FM4, kde se minulý týden ucházela jako novinka v sobotní Die FM4 Charts. Jak dopadla, se budete moci přesvědčit zítra o sedmé hodině večerní.
Kapela, která se dala dohromady před sedmi lety ještě za asistence kytaristy Imaada Wasifa, vydala své první EP Yeah Yeah Yeahs s řetízkem Master 9.7.2001. A snad proto, že novinka vznikala v době turné k debutové desce Fever To Tell (2003), dá se hovořit o částečné podobnosti v nasazení celé trojice. Loňská dvojka Show Your Bones mě sice moc nedostala, Turn Into dala za celé album, ale pokud se Yeah Yeah Yeahs vrátí k původní špinavosti, budou u mě opět bodovat, jako je to v případě Is Is EP. A pro doplnění, osmnáctiminutové EP obsahuje ještě Kiss Kiss a IsIs a vychází na Interscope Records / Polydor.

Žádné komentáře: