pondělí 2. července 2007

FULL HIT OF SUMMER - VIENNA

Loňský Full Hit Of Summer festival ve vídeňské Areně nám naservíroval porcičku třešniček z dortíků v podobě Yeah Yeah Yeahs, Dirty Pretty Things, TV On The Radio a You Say Party! We Say Die!, kterým jak jsem se přesvědčil s panem Mirkem, docela chutnala vodka, vzpomínáš, resp. pamatuješ? Na rok a den přesně, tedy 30.8.2007 by se měla na stejném místě v 17.00 hod objevit první z tentokrát šestice neméně zajímavých partiček z oblasti indie-punk-rocku.
Prvním a jediným zástupcem amerického kontinentu bude 5 let fungující trio The Gossip z Portlandu, jejichž šestadvacetiletá XXXL nádherně zpívající advokátka Beth Ditto ozdobila na začátku června titulní stránku NME bez jakéhokoliv ošacení. Druhé album Standing In The Way Of Cotrol vyšlo vloni na londýnském Back Yard Recordings a oproti gárážovému debutu Movement (Kill Rock Stars) zní jako riot grrrl, který ve své době byl převálcován pandemickým grungem, ale s The Gossip si myslím, že je zpět.
Dalšimi je post-punková pětka Dogs z Londýna, jejichž první singl London Bridge se vyprodal během 24 hodin. Debutové album Turn Against This Land (Island) ze srpna 2005 následovala novinka z minulého týdne Tall Stories From Under The Table, tentokrát ale na značce Weekender.
Třetími hosty Full Hit Of Summer se mají stát sheffieldsko-liverpoolští To My Boy, plovoucí ve vodách elektro-powerpopu. Z původní čtveřice zbyli jen Sam White a Jack Snape, kteří si vystačí jen s kytarou a samply nacpaným počítačem. Po singlech The Grip a červnovém Model, kde je i remix od Pull Tiger Tall, vychází právě dnes na Abeano Music debutové album Messages. Že by elektro-pop budoucnosti, který už tak dobře známe?
These New Puritans z anglického Southendu jsem představoval již v únoru. Jedná se o čtveřici dvacítek zachycených u Angular Records, kde také vyšel na konci října loňského roku i první 7" Elvis / C16th / En Papier v nákladu 500 kusů. Jejich psychopatický mazec se stínem Joy Division se dostal dokonce i na mola letošního Dior Homme Show, odkud skladba Navigate Navigate putovala v květnu na bílý 12" o délce jedné skladby, tj. dvanácti minut. Skvělá parta a hlavně můj důvod, proč koncem srpna navštívit Vídeň.
The Pigeon Detectives mám už v březnovém hledáčku a jinak tahle pětice pocházející z Rothwellu nedaleko Leedsu hraje spolu pět let, na svém kontě mají 5 singlů, z nichž poslední I'm Not Sorry vyšel týden před debutovým albem Wait For Me (28.5.2007) na značce Dance To The Radio. Produkce se ujal Will Jackson (Kaiser Chiefs, Embrace) a najdete na něm echo indie kapel typu The Clash, The Libertines, či The Wedding Present.
Posledními ze zúčastněných bude čtveřice The Dead 60s, kteří společně s The Coral, The Basement, The Zutons a teď čerstvě podepsanými The Tigerpicks hájí barvy domácích DeltasonicRecords z Liverpoolu. Po změnách názvů Resthome a Pinhole, pod kterým vydali EP na Thrill City (11/2001) a singl u Too Nice Recordings (9/2002), přijali současný až v roce 2003. Už jako ska-post-punkově znějící The Dead 60s se ohlásili s prvním singlem You're Not The Law před třemi lety. Dále následovaly Riot Radio, The Last Resort, Loaded Gun a Ghostfaced Killer. Debutové album The Dead 60s (26.9.2005) se třinácti skladbami a v limitované edici s další desítkou remixů, bude letos pronásledovat v polovině srpna dvojka Time To Take Sides, kterou "zavede" singl Stand Up.
Na konec prázdnin opět za 30 EUR docela dobrý mejdan, co říkáte?

Žádné komentáře: