čtvrtek 23. srpna 2007

FM4 Frequency festival - live III.

Americký label Lizard King s pobočkou v Londýně, vyslal na páteční odpoledne, ten den první vystupující, skotské elektro-popové Drive By Argument, vzhlížející se v The Faint a Bloc Party. Na stejném místě (rs) je následovali Hellogoodby z Kalifornie, s až nechutně slušně uhlazeným zpěvákem, jejichž popové la la la přišlo z technických důvodů se čtvrthodinovým zpožděním. Ale za hodně povedenou považuji Here In Your Arms a kromě alba Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! se objevila i na remixovém EP (Drive Thru Records).
Thomas a Alex Whitovi s The Electric Soft Parade byl důvod k přechodu na vedlejší scénu, kde právě spouštěli svou indie pohodičku. Tom žertoval, rozhazoval čoko-koule mistra Mozarta, ale stejně jejich nejsilnější skladby najdete (dle mého) na pět let starém debutu Holes In The Wall (db records). POHODA.
Miluji Kreuzberg, miluji Berlín, rád pozoruji Gods Of Blitz, brající si od The Hives a The Ramones. Zábavně rockový kvartet začínal již v podivném časovém pásmu, ...Co se na RS stalo? Klaxons Klaxons Klaxons, bloudilo mi hlavou a cpal jsem se do davu pod hlavním pódiem., kde se měli zanedlouho objevit. Po GOB přichází příšerné ska v italských převlecích - de la banda de Pipi (ex Ska-P), nebo-li The Locos. Tento hudební styl společně s hip hopem a emo kentusem - nemohu. Proskákal jsem nechtěně celou hodinu a vyhlížel Klaxons. Místo očekávaných, přišli neočekávaní Fall Out Boy z Chicaga se svým neposlouchatelným punk-popem. Nyní už bylo všem jasné, že ani Reynoldsova zlomená noha zázračně za dva týdny nesroste a Klaxons definitivně nyvystoupí.
Co teď? Čekat další hodinu a půl na Kaiser Chiefs v davu s FOB, či to zabalit a ... Uspěla první varianta a jak se později ukázalo, i zatraceně se vyplatila.
Kaiser Chiefs (mám jejich první singly ještě jako Parva) zalepili všechno to mizerný z předcházejících "předskakujících". 75 minut naprosto skvělého vystoupení nebudu více poplácávat, ale tahla leedská pětice už dávno zašlápla Oasis. Říká se, že nejlepší patří na konec a toto pravidlo díky Kaiser Chiefs zůstalo neporušené.
Poslední věcičkou 7. ročníku FM4 Frequency festivalu mělo být avizované živé vystoupení letos hodně opěvované dvojice Digitalism. Buhužel, chlapíci sice živí dorazili, ale ze sousedního Německa si přivezli jen dva kufříky a jedno CD. Škoda, květnové album Idealism (Kitsuné) je vydařené. Tak snad příště.
Dále hráli: Seed, From Dawn To Fall, Grossstadtgeflüster, Moneybrother, 3 Feet Smaller, Madsen, Millencolin, Billy Talent, Skeptic Eleptic, Audioflow, Emir c The Frozen Camels, Sorgente, Blindtext.
Závěrem:
1. den - získal jsem pozvání na Oktoberfest
2. den - jedna krasavice si na mě zkoušela vlastní podprdu
3. den - jiné slečínce se zalíbilo nošení na ramenou (není křoví jako křoví,...)
1.-3.den
+ vynikající festival, za kterým se nemusí daleko od mojí milované rodinky
+ spousta příjemných lidí
+ díky Calvinu Cleinovi (One) se člověk nemusel ani mejt a pořád voněl jako novej
+ toalety lepší než u nás v putice
- v programu (stejně jako vloni) chyběly základní informace o učinkujících
Těším se na rok 2008, těším se na FM4 Frequency festival 2008. Těšte se taky.

Žádné komentáře: