středa 1. srpna 2007

FREDDY RUPPERT / THIS SONG IS A MESS BUT SO AM I

Probírat se otázkami života a smrti, bytí a nebytí, minulosti, budoucnosti a vlastně i smyslu, je v našem mikrosvětě časově asi úplně zbytečné, stačí si to tu tak nějak odbýt a tradáá. Plusy a mínusy potvrzují rovnováhu dobra a zla a tím i pravidlo, že všechno špatné, je pro něco dobré.
K těmto závěrům možná dospěl i američan Freddy Ruppert, kterému před čtyřmi roky, za pár let možná na banální rakovinu, umírala maminka. K útěku od této tvrdé reality (co je to realita, je ...) si pomohl vytvořením vlastního elektronického projektu This Song Is A Mess But So Am I.
V říjnu 2004 se mu na značce Mattres podařilo vydat patnáctiskladbové elektro-terapické album Church Point, LA, které o půl roku později doplnilo na španělské Acuarela Records EP Marble Mouth s osmičkou novinek. Jediné dva sedmipalce, vydané u Oedipus Records se dělily s Xiu Xiu (XX-Rose Of Sharon, TSIAMBSAI-Parning Sea,Grasping"2004") a s Barr (B-Then Then If, TSIAMBSAI-Piles And Piles"2005"). Jinak Barr, vl. jménem Brendau Fowler 30. dubna zavítal i na strahovskou Sedmičku s albem Summarry (5RC), pěkným koncertem a ještě lepšími tričky. Letos přispěl ještě s remixem Buzz Saw na 2CD Remixed And Covered (Kill Rock Star) amíčků Xiu Xiu a koncem května ukončil jako This Song Is A Mess But So Am I hudební činnost. Tím se uzavřela jedna z etap (útrap) života F.R.
V současné době už "jen" jako Freddy Ruppert má připravena nějaká dema a začíná spolupracovat na dvou rozdílných, nově vznikajících projektech. Synthpopovou cestou jej doprovází zpěvák, kytarista a programátor Jamie Stewart z Xiu Xiu a do jazzových končin našlápne se zpěvákem a kytaristou The Dead Science (Sam Mickens), kteří rovněž na Strahově odehráli ve společnosti Mon Insomnie a Casiotone For The Painfully Alone v říjnu minulého roku parádnickej koncert.
Kdybych nežažil hodně podobný příběh jako F.R., asi bych se nikdy k lidičkám z "mých" stránek nedostal. Kraťoučký život jede dál....

Žádné komentáře: