neděle 26. srpna 2007

VOICE OF THE SEVEN WOODS

První nahrávkou už jako Voice Of The Seven Woods se prezentoval mladý multiinstrumentalista Rick Tomlinson na tamní manchesterské značce Twisted Nerve v roce 2003 se splitovým 7" Svarka, pocházejícím z balíčku Singles Club.
Od té doby většinou vlastním přičiněním dal nahlédnout do své tvorby díky šesti CD-R, kazety, dvou CDEP a čtyř 7", z nichž ten poslední s Hushem Arborsem (The Great Pop Supplement) jsem zázrakem ještě sehnal na letošním Donau festivalu v Kremsu.
Vydavatelství Twisted Nerve, kde začínali Andy Votel, Alfie, Badly Drawn Boy, či moje "naděje" Sam And The Plans (druhé 7" EP s dvanácti skladbami!) vydalo v prvním srpnovém týdnu LP (35 minut) Voice Of The Seven Woods. Kromě čtvrté Silver Morning Branches a poslední desáté, ani ne dvouminutové Dusk Cloud, na něm najdete instrumentální skladby, na kterých se dále podíleli Pete Hedley (basa, housle) a jazzový trumpetista Chris Walmsley (bicí, piano). Trošku jiný folk (třeba ještě s loutnou), než ten, který známe z lochotínského amfiteátru (nemyslím r. 1989 s Die Toten Hosen), je ovlivněn hipíkama 70. let (co je dnes původního?) míchající psychedelii s jazz rockem.
Ať tomu říkáme třeba progresivní folk, nebo barokní jazz rock, jedná se v podobě Voice Of The Seven Woods o silné album pro "náročného" posluchače. Kdybych měl jeden navíc, doporučil bych všema šesti.
V těchto dnech se objevilo další čtyřskladbové (sama doma) CDEP The Seventh Step (live) a na podzim je plánované evropské turné. My ale můžeme zůstat v klidu. Jak jinak, že?

Žádné komentáře: