pátek 24. srpna 2007

It Happened On A Day - 10" split

Téměř půl roku byl avizován 7" londýnského vydavatelství The Great Pop Supplement, kteří až toto pondělí potěšili všechny netrpělivé zájemce o příjemné folkové melodie, ochucené psychedelií a elektronikou. Oproti původním čtyřem, se nečekaně na 10" objevilo hned pět exkluzivních nahrávek.
První pětačtyřicítkou je skladba Peanuts dvojice Mike Lindsay a Sam Genders, říkající si Tunng a pocházejí jako většina zúčastněných z Londýna. Tihle pánové mají těsně před vydáním třetího alba Good Arrows (Full Time Hobby) a už nyní jej ohlašuje singlík Bricks. Když si seženete limitovanou edici na CD, budete se moci potěšit ze dvou bonusů. Jinak Bullets je naprostá bomba! Takže, nezapomeňte na pondělí 27.8. PapapapaPapapapa.
Hvězdy Green Man festivalu The Woodcraft Folk vybrali pro TGPS Them There Eyes, ve které uslyšíte nádherný hlas Alison Blair Rohrbach, známé jako Delightful Orange, působící na půdě Washingtonu D.C. Znáte The Ghost Box? Takže tak nějak. Po vyprodaném debutovém albu Trough Of Bowland (Earworm), přišli The Woodcraft Folk letos se skvostným 6" v nádherném patchworku, dělícím se s Movement.
Druhá strana v otáčkách na 33 začíná kvartetem The Laughing Windows, kteří byli nedávno odmítnuti se svým debutovým EP u Poptones. Tentokrát Alan McGee a spol udělali školáckou chybu, protože Kaniepien, Insect, Hollick a Sharpe mohli být tím nejsilnějším, co vydavatelství mohlo nabídnout. Mě to ale navadí, mám tu přece The Great Pop Supplement.
Miláčky Shady Bard představovat ani nemusím, jen mi tak trošku chybí slibované vystoupení v naší matičce. Květnové album From The Ground Up (Static Caravan) právě vyšlo i v Japonsku a to na značce XTAL Recordings. Pro dvojku mají natočená nějaká dema a v září (UK) se několikrát představí vedle iLiKETRAiNS. Na 10" přispěli se skladbou What's Behind The Door?
Posledním číslem je The Eighth Tower pt.2, kterou mají na svědomí manchesterský Adam Leonard a Pat Gubler (P.G. Six) z Brooklynu. Adam má za sebou alba How Music Sounds (2003 Real Wood), How Real Is Real a The Message Tapes EP (2004). O rok později se "podíval" na klasiku Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band a letos v únoru přišel s raritkami Leonardism. V současné době připravuje novinkové LP Nature Recordings.
P.G. Six vydal debut Parlor Tricks And Porch Favorites před šesti lety, následované The Well Of Memory (2004) a Music From The Sherman Box Series. Čtvrté album vyšlo v únoru na Drag City a dostalo název Slightly Sorry. Zde vydává i Joanna Newsom, kterou můžete vidět a slyšet 14. září v pražské Arše.
The Great Pop Supplement vydali jeden z dalších obrovských hudebních zážitků, které nemohou upadnout v zapomění. Kromě hudby stojí za pozornost i obal s chlapečkem, prožívající svůj nejšťastnější okamžik ve svém životě - den, kdy se objevil první počítač s pevným diskem, stávající se z 50ti 21" ploten, otáčejícími se rychlostí 78 rpm. Uvnitř navíc naleznete list s dalším vynálezem - vznášedlem, plujícím 22 minut nad reálem.

Žádné komentáře: