neděle 4. listopadu 2007

STEVE MOORE - THE HENGE

Ještě než se dvaatřicetiletý multi-instrumentalista, producent, tvůrce filmové hudby a polovina projektu Zombi stal "slavným", působil v kapelce Microwaves. V těchto dnech mu po čtyři roky starém demu (50 CD-R) vychází první sólové album The Henge, nahrané pouze vlastními silami během 8 měsíců.
Najdeme na něm pět instrumentálních psychedelických filmových věciček s dominujícími klávesami, které kromě vinylové verze u Static Caravan našlo se svými 44 minutami pochopení i u domácích Relapse Records ve Philadelphii.
Zde Steve Moore (basa) společně s ex-členem The 1985, kteří za sebou nechali pouze dvě alba, Anthonym E. Patterou (bicí) a analogovými syntíky jsou zapsáni jako Zombi (Pittsburgh), jejichž progresivní sedmdesátkový rock je inspirovaný italským filmovým hororovým prostředím pánů Diaria Argenta a Lucia Fulciho.
První demo Zombi (2002) a EP Twilinght Sentinel (2003) se později objevily pod titulem Zombi Antology (2005) a stejně jako debutové album Cosmos (2004) se dočkaly reedice v letošním roce. Zatímco Cosmos vyšla s titulní bonusovou skladbou na značce Aesthetic Records (2LP), první dvě EP mohou za své vinyly poděkovat vydavatelství Wabana.
Rok 2006 znamenal pro kapelu obrovský úspěch, protože díky třískladbovému tour EP Digitalis (CD Relapse) a Static Caravan (500 vinylových kopií) pronikla na britské ostrovy podpořit vynikající druhé album Surface To Air.
Takže, pokud objevíte ve schránce obálku s časopisem Resound, nebojte se ničeho, protože možná trošku děsivě vyhlížející metalové příšerky ne vždy jsou tak jedovaté, jak vypadají. Zombi a Steve Moore dokazují i "jemnou" a krásnou stránku vydavatelství Relapse.

Žádné komentáře: