pondělí 15. ledna 2007

BROMHEADS JACKET - DITS FROM THE COMMUTER BELT

Dnes jsem za úžasného "jarního" odpoledne dorazil domů o něco dříve než je obvyklé a pustil si jeden z tisícovky podepsaných 12" sheffieldských Bromheads Jacket. No tak tahle deska, dámy prominou, pánové je bomba zkurvená. Původně jsem chtěl psát o někom jiném (zítra), ale nemohu si pomoci. Dits From The Commuter Belt má totiž dvě silná prvenství. Je to vůbec první album vydané na značce Marquis Cha Cha a potom v mém žebříčku (v této kategorii - a nejen v té) získalo prvenství za rok 2006. Je tu částečná podobnost se sousedy Arctic Monkeys, počátky Killing Joke, The Small Faces, Blur, The Kings. Ale na rozdíl od AM jim ten tvrdší indie punk věřím víc. Ono totiž když se kouknete na uhrovatě obrýleného kytaristu a zpěváka Tima Hamptona, tak jim to uveříte taky. Doplňuje ho ještě basista Jono West a bubeník Dan Potter.
Od roku 2004, kdy se dali dohromady, mají za sebou loňské mini turné po Evropě (Vídeň za 6 EUR), hraní před The Strokes v Britanii a skoro 5 singlů.
Woolley Bridge / Leslie Parlafitt
What If's & Maybes / Lions On The Prowl
Trip To The Golden Arches / Pinch Of Psalt
Další byla jen b-strana na singlu The Streets, kde předělali When You Wasn't Famous. A dnes vychazí tedy ten pátý Lesley Parlafitt / SRI's & Big Bore 4s.
Před sebou únorové turné po západní Evropě a je škoda, že východní ČR tam stále asi nepatří. No, nepatří. Ale těch koncertů po Německu je spousta, tak neváhejte. Stojí za to. Ještě se o nich bude hodně mluvit, uvidíte, což třeba pro AM už dlouho možná platit nebude.

Žádné komentáře: