úterý 9. ledna 2007

SHADY BARD

Téměř 3 roky se po britských klubech protlouká v současné době už pětice z Birminghanu Shady Bard (Lawrence, Jasmin, Alex, Aidam, James). Jejich atmosferický indie folk přivedl některé šílence na e-Bay až o 100 liber za jejich doma natočené debutové Treeology EP, které vyšlo v nákladu 100 CD-R v únoru 2006 u Static Caravan.
Během léta stačili vystoupit na stále uznávanějším Green Man Festivalu (4. ročník) a vydat CD-R Three Songs (Fuzzy Birdsongs). Toto demo je v pětibarevném vydání po 50ti kusech.
Po neustálém odkládání se na svět dostává 3. listopadu ledově průhledný 7" Penquins / Dust (Static Caravan), který je stejně jako předchozí nahrávky vyprodaný. V očekávání je snad letos album, které bude asi tím nejúzašnějším, co letos uslyším (viz. výše). Protože takovou nádheru, ze které sálá tak neuvěřitelná energie, pohoda a klid, tu jen tak nepotkáte. Už předem dávám 10/10. Ale to předbíhám, protože během ledna má vyjít u The Great Pop Supplement (Earworm Records) split 7" společně s Tunng, Woodcraft Folk a Eighteeth Day Of May. Shady Bard budou zastoupeni What's Behind The Door?
Až vám bude někdy smutno po směsi piana, violy, harmoniky, houslích...., najěte si tuto kapelu. Jsou skvělí!!!!!! A možná, možná se ukážou i v naší zemičce, protože jak mi prozradil autor všech skladeb Lawrence Bečko (ano "č"), jeho matka je češka. A nečekejte nějaká béčka, pro mě skupina roku 2007!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Žádné komentáře: