čtvrtek 11. ledna 2007

TAP TAP - LANZAFAME

Zemřela mu matka, snad i do hrobu byla dána, opustil jej otec Rush a adoptovala sirotíka prachatá Samantha. Tak to je on, stále podvádějící bohatý studentík Steve Sanders. Tak nějak to milé děti bylo počátkem 90. let v Beverly Hills 90210. Vloni se psal rok 2006, ten chlapík se jmenuje také Sanders, ale Thomas, odskočil si z Anglie (Pete And The Pirates) do Ameriky k Catbird Records, kde pod hlavičkou Tap Tap vydal album Lanzafame.
Zatím nic? Kanada - Wolf Parade, Arcade Fire. Přihořívá? Tak ještě Clap Your Hands Say Yeah?, Belle & Sebastians, Devotchka (Arkane). Tak už hoří? Já myslím, že už jo, co? No jasně. Máme tu opět halucinačně-optimistické (zde) harmonie, lehce pošramocené Vávrovými Šumnými městy.
Tahle deska uspokojí všechy, co čekají na jarní druhé album Arcade Fire. Vážně. Můžete sice při prvním poslechu dostát dojmu, že druhá strana je vlastně ta první, ale podruhé tento omyl vyvrátíte. Paráda, jen poslechnout. 200 kusová limitovaná edice vyšla v osmi barvách jako malá kniha a obsahovala navíc tří skladbový a tří palcový CD-R. Ostatní verze v klasickém obalu zahrnovaly "pouze" 11 skladeb. V těchto dnech vyšla jedenácka v Británii u Stolen Recordings, kde vydávají i Pete And The Pirates, o kterých zase někdy jindy.
Jo a taková pikantnost na závěr. Thomas má nejraději k snídani slepičí polívku.

Žádné komentáře: