neděle 28. ledna 2007

KLAXONS - MYTHS OF THE NEAR FUTURE

Srovnám-li druhé album Bloc Party s debutem londýnských Klaxons, napadá mě přirovnání anglické fotbalové ligy k naší pivní třetí třídě. Sice BP již získali hodně kladných recenzí, ale u mě už asi vyšší soutěž nikdy hrát nebudou. Tím nechci říci, že jsem příznivcem Klaxons. Jak už to tak bývá, za skoro vším se ukrývají prachy a i páni z Polydoru musí uživit nějak ty svoje rodiny a ti kteří zatím vydávají tištěné podoby časopisů, musí něčím londýnské nájmy taky zamáznout.
No a tak tady máme třeba Klaxons. Nu Rave, nebo New Rave, už tomu ani nerozumím, co bude třeba na podzim, ale rok 2007 bude asi patřit NR. Cha... Teda v té bulvární pop sekci.
Jedná se o trojku Jamie, Somon a James, kteří v březnu loňského roku vydali na skvělé značce Angular Record srdcem balený bílý 7" Gravity's Rainbow. Pak už si je vzali do rukou Polydor, kde vyšel Atlantis Interzone, pro americký trh shrtuté první dva singly plus remixy s titulkem Xan Valleys EP (Modular Records), Magic a před týdnem Golden Skans. Zítra album Myths Of The Near Future kde najdete echa Hot Chip, Prodigy, punk Liars, pop 80. let, v hutném tempu zpěv Beach Boys, výraznou basu a klávesy. Docela divoká jízda s přiblblými melodiemi. Ale tak to ma být (asi).
Od 30. ledna vyrážejí na turné, kde navštíví také 17 evropských měst (19.3. Flex) a budou končit jedním vystoupením v USA a to na Coachela festivalu. Což se cení.

Žádné komentáře: