středa 3. ledna 2007

WOMEN AND CHILDREN - PARALYZED DANCE, TONIGHT

Nejdříve chci poděkovat všem, kteří zareagovali na můj e-mail a následně i předcházející články.
D Ě K U J I
24. října loňského roku vyšla další nádherná deska, v pořadí již zřetí, kterou mají na svědomí
WOMEN AND CHILDREN
V roce 2001 se v Paříži potkali kaliforňané Jamie Moon a Kevin Lasting s kanaďankou Cheryl June Serwa, která zase znala místního Olivera Roberta. Po dvou letech společného přežívání a míchání folku s elektronikou natočili doma album Women & Children (Attacknine Rec.). Pomalu se jich začali všímat po celé Francii, až si je vybrali jako předkapelu v roce 2003 na evropské turné Cat Power. Naší zemičku minuli jen o vlásek, jak je tomu pravidlem. Doufám, že ne na dlouho. Snad, tedy. Snad.
V září 2005 jim vychází pozoruhodné druhé album Box Set, které v nákladu 500 ks ukrývalo dva desetipalce a DVD. Poděkovat za tuto raritku mohou londýnskému vydavatelství Hallso. Nyní už o nich ví zbytek světa. Zbytek?
Paralyzed Dance, Tonight vychází 24.10.2006 u vynikajícího amerického Narnack Records. Čtrnáct folk popových, chmurně drsných písniček, vás přivede někam do opuštěných míst této poničené planety. Sedíte ve srubu nad ještě zalesněným údolím, vedle hraje na klavír pobuda, co šel právě okolo a na zápraží zpívá Nico. Tak takhle nějak o této hudební lahůdce z konce světa, pardon, roku 2006.
Až půjdete někdy po Broadway, nakoukněte do Narnack Records a pozdravujte Camille, Je to skvělá ženská.

Žádné komentáře: