čtvrtek 25. ledna 2007

THE STRANGE DEATH OF LIBERAL ENGLAND

Před rokem vyšlo neuvěřitelně krásné EP (CD) porstsmouthské kapely The Strange Death of Liberal England. Obsahovalo 3 skladby (Motor in the Sky: Oil on the City, Mozart on 33, Summer Gave us Sweets but Autumn Wrought Division), vyšlo ve vlastním nákladu (200 ks) a dostalo název Stop/go happy/sad forward/forward! Krom toho. že bylo rozebráno během týdne, si ho oblíbil i Steve Lamacq (BBC-Radio1) a montreálské rádio CISM.
A kdo má tento charismaticky kolísavý postrockový a experimentální folk na svědomí? Textař a korespondent s fanoušky Adam Woolway, zvonkař a basista Andrew Wright, vzrušující Kelly Jones a neméně důležití Will Charlton, Melanie Houghton a Andrew Summerly. Dohromady to všechno pak dal Rich Tamblyn v Old Blacksmiths na podzim r. 2005.
A co dál? Pak už jen občas koncertovali, nechali si vyrobit na zakázku dle zájmu posluchačů limitku několika triček v námořnické modři (jedno mám!) a počátkem ledna podepsali smlouvu s Fantastic Plastic (Guillemots, The Victorian English Gentlemens Club). Tam by měl v březnu vyjít debutový singl ...A Day, Another Day, kde se produkce ujal Rob Kirwan. Tady není co řešit...............

Žádné komentáře: