sobota 22. září 2007

OX.EAGLE.LION.MAN / Les Incompétents

V západním Londýně fungovala, dá se říci ještě před pár měsíci kapelka, milující disko-psychobilly a hipíky. Nechali za sebou dva roky starý 7" Reunion / Much Too Much a o rok mladší How It All Went Wrong / Chapter Two, jehož náklad 1500 ks se vyprodal během jediného dne. Možná úspěch, ale tahle šestice se s tím tak nějak nevyrovnala a po společném turné s parádníma Vincent Vincent And The Villains se v srpnu loňského roku rozpadla. Jediné co už pro docela početné a nadržené publikum udělali, bylo sjednocení většiny skladeb, které kdy nahráli na jedno cd a po několika odkladech vydali až letos v březnu, stejně jako předchozí singly, na White Heat Records s názvem End Of An Error (2004 - 2006). Devět základních skladeb a 5 bonusů, z nichž tři tvořily rozhovory s Johnem Kennedym na Xfm v roce 2005.
Zatímco Chris Burman se vrátil na vysokou a s druhým zpěvákem (Billy Leeson) připravuje cosi nového, Frederick Macpherson (I.), Shaun Peterson (kyt), Tommy Howson (basa) a zpěvák Bono Must Die Tobi O'Kandi (bicí) dali dohromady chytlavější a více k širšímu posluchačstvu zaměřenou partičku Ox.Eagle.Lion.Man, pojmenovanou podle knihy o zjevení a převtělení do zmíněných "postav".
První skladbou, napsanou ještě za existence Les Incompétents, byla A Matter Of Timing a prozatím jediný demáček (fuj!) tvoří čtveřice Fatherhood, Theatre Of Faith, Tradition a Of Fact And Figure. Koncertně se představili na Glastonbury, Readingu (Leeds) a na začátku září předskakovali (ale ne jen tak) na londýnských vystoupeních Polyphonic Spree. Myslím, že dveře do světa se jim pomaličku otevírají (záleží, zda nepřijde zase nějaký průvan), protože podepsali smlouvu (podepisují se ještě vůbec smlouvy?) s Transgressive Records, kde 12. listopadu má vyjít jejich debutový singl Motherhood / Fatherhood.
Fredovi moc přeji, aby se dostal dál, než posledně. I když Les Incompétents byli moc dobrý.
Podobný osud jsem už zažil s pěticí Parva, která se reinkarnovala do Kaiser Chiefs. Že by to byl právě ten důvod Ox.Eagle.Lion.Man?

Žádné komentáře: