čtvrtek 13. září 2007

SIOUXSIE - MANTARAY

Susan Janet Ballion, známější spíše jako Siouxsie Sioux, si k letošnímu jubileu nadělila docela příjemný a co hlavně, nenudný dáreček. Pozvala si producenty Steva Evanse a Charlieho Jonese a natočila vlastně úplně své první sólové album, nazvané Mantaray (Decca Records / Universal). Do obchodů se dostalo v pondělí a najdeme na něm deset popovějších osmdesátek, které v dnešním retro čase zní aspoň od originálu.
Siouxsie And The Banshees a The Creatures patřili k mojim nej kapelám, především jejich ledová královna se stala ideálem holky mých snů. V současné době působí tato představa už hodně rozmraženě a snad i tošku rozpačitě. Před týdnem se objevil na cd a 7" singlík Into A Swan, obohacený o skladbu Swansway, který se dostal na 59. příčku britské singlové hitparády. Nepočítáme-li 13 let starý duet s Morrisseym Interlude (snad na albu Vauxhall And I - Parlophone), pak něco pro Basement Jaxx a Marca Almonda (škoda že chyběl na tom Donau festivalu), tak první samostatně vydaná věc je práve Into A Swan.
Mojí nejoblíbenější skladbou je Here Comes That Day, která má cosi společného s celou kolekcí - dokonalého agantíčka s ještě srandovnějším označením 007 určitě znáte.
S úctou
(vše myšleno v dobrém)

Žádné komentáře: