pondělí 17. září 2007

Table (CZ)

Zajímá-li vás elekro-akustické vlnění Inch Time, Tunng, případně vás oslovilo Yorkovo album The Eraser, tak prosím zbystřete. V Plzni se nedávno zrodila stejně kvalitní (laptopová) záležitost, jako zmiňované "hvězdy". Říkají si Table, je jim asi 27, z Havlíčkova Brodu pochází Dominik Gajarský (kyt., piáno, zpěv) a druhým je Roman Štětina (elektronika, piáno) z Perštejna. První veřejné vystoupení si odbyli ve vysílání studentského rádia Bomba v Plzni, v červnu se poprvé postavili proti posluchačům na festivalu Medialess a o prázdninách se zúčastnili vernisáže Zůstane to mezi námi (Karlín Studios).
Nevím, zda v tomto případě platí do třetice všeho..., ale věřte nevěřte, 8. září se ukázali v Noci s (nemožným) Andělem, kde byli hosty hosta, alternativního výtvarníka Michala Pěchouška, jinak jejich pedagoga. O tapnosti P.A. je zbytečné se zmiňoval, ale trocha hudební osvěty určitě nikomu neublížilo - Comming Soon, či Moth Catchers jsou opravdu vynikající (!!!).
Čtvrtý pokus můžete zažít osobně, tedy pokud v neděli 23.9.2007 zajdete do sklepních útrob pražského hostelu CzechInn ve Francouzské ulici. Zde nezisková organizace Skutečnost podporující umění a multikulturu, uvede společně s neméně zajímavým uskupením A.M. 180 Collective koncert kanadských Dog Day, kterým letos v dubnu na značce Tomlab (v Kanadě Black Mountain) vyšlo debutové (pop) album Night Group, ovlivněné Joy Division a The Vaselines.
Koncert začíná ve 20 hodin, vstupné pořídíte za stovku a jako předkapelu uvidíte a uslyšíte "naše" TABLE.

Žádné komentáře: