pátek 28. září 2007

TRACKS - EVERYTHING JUDGED BY SUCCESS ALONE

To co napadne asi každého při letmém pohledu na obal debutového alba Everything Judged By Success Alone, se při pozornějším zaostření začne z lehka proměňovat o něco méně děsivější představy a pocity, přesně vystihující jeho atmosféru. Depresivně nervní nálada nás sice provází v každé z jedenácti skladeb, ale na čtyřicetiminutové nahrávce nalezneme i jemnosti infikované do nemocné duše tohoto cd.
Již v úvodní a zároveň nejdelší skladbě Stars With Cans, ve které se nasamplovaný příběh opilce, jenž zabil v autě svojí rodinku, prolíná s praskajícím ohništěm u nedalekého letiště za doprovodu kytary, dává jasný návod k orientaci ve směsici různých zvuků, ruchů, náhodných a podivných davových nahrávek, ale i sympatického zpěvu, bicích a strašidelných kytarových vazeb, končících pohodovou destrukcí. Třeba taková závěrečná Snowstorm Into Blood Spattered Sheets je zcela odpočinková - ale kam?
Celkově se jedná se o minimalisticko-instrumentální dílo, ne každému asi vonící, které přivedl na svět Oliver Griffin alias Tracks, v Londýně známý i jako Knives (LP How Do You Feel About It?).
Album vyšlo pod katalogovým číslem 001 u Red Guard Records 17. září v nákladu 300 kusů s vloženým ústřižkem zašlé fotografie v igelitovém sáčku a to vše dodané v červeně zapečetěném papírovém obalu.
Pocuchejte si nervy s Tracks. Everything Judged By Success Alone je odsouzené k úspěchu, pochopitelně nekomerčnímu.

Žádné komentáře: