středa 5. září 2007

PETE AND THE PIRATES

Tommy Sanders, Peter Cattermoul, David Thorpe, Jonny Sanders a Peter Hefferan více jak před třemi lety založili na trase Reading-Londýn indie folk rockově znějící Pete And The Pirates. V metropoli se upsali ke skvělým Stolen Recordings (2003), kde jim v červenci 2005 vyšlo první ze dvou dvacetiminutových EP. Get Even CD s lodními plachtami obsahovalo skladby Nuana, Knife, Sonny, Toe, Electric a Savior (také na kompilaci ArtRockeru), produkce se ujal Paul Jones a za nákladem 500 kusů se jen zaprášilo. Malá-velká senzace byla na světě.
Wait Stop Begin, teprve pod evidenčním číslem 4, vyšlo vloni v červenci a Come On Feet, Something, This Thyme, Step Back She Doesn't Belong, Disco, Think Twice se dá ještě pořídit. Parádní harmonické kousky, které dají vzpomenout jak na The Velvet Underground, tak i na Pixies.
Celý rok trvalo, než vyšel jak Stolen Recordings, tak i samotným PATP z tohoto EP první (sold out) singl Come On Feet. Stalo se tak tedy až letos v červnu, na b stranu 7" vybrali Humming a jako producenta Hareth Partona, který dělal desky např. The Pipettes, The Victorian English Gentlemens Club, Neils Children, Foals, Chow Chow, The Go!Team, či remixy Death In Vegas, Placebo, Ash, The Beta Band, ... Takže určitě do špatných rukou nevlezli a spolupráce vypadá i na debutové album, které by se mělo objevit snad někdy v lednu 2008.
O prázdninách se mj. objevili na Green Man festivalu a Reading/Leeds festíku, kde si kromě Carling stage zaimprovizovali i v "rodném" kempu. Na 8.10.2007 je naplánován singl Knots, jehož klipově rozjuchanou podobu lze shlédnout již nyní a pokud vlastníte druhou kompilaci Stolen Recordings, tak tam skladbu vedle Shimmy Rivers And And Canal, Candy, či Tap Tap najdete také. O Tap Tap , které dal dohromady právě zpěvák Tom Sanders, jsem psal v lednu. Pohoda, klídek, tabáček. To nééééééééééé

Žádné komentáře: