pátek 18. dubna 2008

David Cronenberg's Wife - My Best Friend's Song Out With A Girl I Like / Altair Voyager (Blang Records)


Když před třemi roky opustil textař a kytarista Tom Mayne rodný Stockport a odešel do Londýna, kde začal dávat dohromady David Cronenberg’s Wife, setkal se s jedním podivínem, jejichž společné smýšlení dalo základ britské podobě amerického antifolku, za kterým stojí na druhé straně oceánu Fortified Records. Pán si nechal říkat Filtry Pedro a společně se spisovatelem, básníkem a komikem Richard Tyrone Jonesem pravidelně „oživují“ maličký londýnský The 12 Bar svými The Antifolk UK Festivalama.

Po dvou demosnímcích Yes, But Chat Is Sex? a News That Stays News vydali DCW vloni v srpnu úžasný debutový 7“ I Couldn’t Get Off / My Date With Jenna Bush a tím usadili sestavu na kvarteto Stuart T. Saunderson (bicí), Thomas Alder (kyt., viola), Rujan Tucker (klávesy, basa) a Mayne (kytara, zpěv, dulcimer), oživené o kytaristu Marka Wattse. Kapela, slibující zahrát kdekoli (a za cokoli), přišla dnes s druhým, ještě více omračujícím singlem. Dostal název My Best Friend’s Song Out With A Girl I Like / Altair Voyager, opět se zrodil u Blang Records a v sedmi minutách vám připomene Velvet Underground, Spacemen 3, The Fall, Birthday Party a vše, co stojí na post-punku a psychedelii sedmdesátých let. Pomalé, vléklé, mrazivé v znepokujících tématech a přesto nádherné a …..dokonalé.

Do vydání alba Bluebeard's Rooms zbývají zhruba dva měsíce, ale už teď se pro mě toto očekání stává neúnosným. Dejte si někde (a naživo hodně milé) David Cronenberg’s Wife a budete na tom stejně, uvidíte.

Žádné komentáře: