neděle 27. dubna 2008

Elle Milano - Acres Of Dead Space Cadets (Brighton Electric Label)


Někdy tak před třemi lety „mě“ Lammo (Steve Lamacq) upozornil ve Studiu 6 (ne ale na ČT1), nebo Radiu 1 (ne ale na tom pražském) na Elle (ne ale z Francie) Milano (ne ale z Itálie) z Brightonu, kteří vlastně ani v Brightonu nevznikli, protože se dali dohromady během studií na De Montford univerzitě (DMU) v Leicesteru v zimě 2004, ale za datum svého vzniku považují až červenec 2005. První oficiální nahrávku (EP) vydali v dubnu 2006 na značce Brighton Electric Label, pojmenovali ji Swearing’s For Art Students (1000 CD a 1000 červených 10“) a v černém papírovém obalu ukryli 4 parádnické věcičky, o které je jejich čtrnáct dní staré debutové album Acres Of Dead Space Cadets ochuzené. Pokud si ovšem chcete opatřit alespoň dvě z nich (Swearing’s For Art Students, Belive Your Own Hype. Always), pak si pořiďte japonskou verzi z letošního února, nebo všechny čtyři na bolusovém 10“ při nákupu Acres … v jednom z londýnských super obchůdků.

Elle Milano založili po rozpadu Psirens kytarista a zpěvák Adam M. Crisp (Kobé Wiona) a bubeník James Headley (Jé Suisse), které doplňuje dnes již jen baskytaristka Chloe Joanna (Betty K), protože kytarista a pianista Alexander Ross Petersen kapelu opustil v září 2007. V listopadu vydali singl My Brother, The Astronaut, po kterém následovala na konci března albová upoutávka v podobě CD a 7“ Meanwhile In Hollywood, opět na labelu Brighton Electric, který je jinak součástí nahrávacích studií, využitých např. British Sea Power, Foals, či Blood Red Shoes (2.5.2008 Wien – Flex).

Pro „týpky“, uznávající jen „originál“, post-punkové Elle Milano nedoporučuji. Tolerantní posluchač ale těmto sympatickým dvaadvacítkám krásný vliv Pixies, The Smiths, Muse, JJ72, The Cure, a Radiohead odpustí.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hele a neznáš nějakej odkaz nebo nemáš nějaký jejich songy stáhlý? Beru na vědomí že se to nemá, ale v ČR nemám šanci je sehnat.
Ozvi se mi pls na mail: NikcaNoName@seznam.cz a nebo na ICQ : 191-516-735
Díky předem