pátek 6. dubna 2007

ANTELOPE - REFLECTOR

Washington DC měl mimo to všechno co tam najdete také kapely Vertebrates, kde hráli Bee Elvy a Mike Andre a o trošku více známější El Guapo, kde hrával zase Justin Moyer. Ta první se rozpadla po prvním singlu, druhá natočila nějaké to album, zabalila to taky, aby pod novým názvem Supersystem, kde stále Justin hrál, "vydělávala" u Touch And Go Records. Hrál? Ano. Tihle to rozpustili snad v listopadu 2006.
Výše zmíněné kapely mě nějak zvlášť neoslňovali, za to z jejich zákládů vzrostlí Antelope (Mike, Bee, Justin) mě se svým uklidňujícím, až léčivým punkem 80. let, dneska totálně rozsekali. První šestiskladbové EP z roku 2003 produkoval Phil Manley (Trans Am) a vyšlo na jejich vlastním labelu Bug a Dischord Records.
Následovaly první koncerty s u nás známějšími Q And Not U a Black Eyes , za pomoci Iana Mackaye a Dona Zientara vzniká druhé EP Crowns / The Flock, které se objevuje v únoru 2004 a vlastně od této doby začíná práce na debutovém albu.
Nevím jak moc se hoši flákali, nebo ne, ale deset skladeb, které na desce zabírá 25 minut, není hodně. V tomto případě rozhodně platí, že méně znamená více a Ian MacKaye věděl, jak Reflector (opět Dischort Records), který vyšel tento týden, udělat na jedničku. V Americe se prej hvězdičky nedávaj, ale za tenhle bič by se klidně vešly tři.
Na jaře Antelope čeká americké turné, které prožijí ve společnosti Joe Lally a Soccer Team. Prosím, prosím, pozvěte je někdo do Čech!!!

Žádné komentáře: