pondělí 2. dubna 2007

JOHNNY FLINN & THE SUSSEX WIT

Shekespearovský herec Johnny Flinn se hudbou začal zabývat už ve svých šesti letech, kdy ho posílali na hodiny violy a dokonce to dotáhl až do pěveckého sboru. Asi někdy v této době se u něho začala objevovat skutečná záliba k hudbě, koupil si kytárku a pomalu začal skládat první písničky. Dostával se dál a dál, začal hrát už i pro kamarády ve škole až zakotvil u anti-folkové mládeže.
S klidným svědomím jej můžeme nyní zařadit do společnosti mladých hudebníků, jakými jsou třeba Patrick Wolf, Jeremy Warmsley, nebo Larrikin Love. V polovině března debutoval u vydavatelství Young & Lost Club se svým sedmipalcem The Epic Tale Of Tom And Sue, kde najdeme skladby Tickle Me Pink a Cold Bread. Jejich nádherná, snivá, ale trošku "jinak" folková podoba, ve které vyniká foukací harmonika, kytara a předevší krásný hlas, nám spojí minulost se současností. Zaslechneme tu i mandolínu a na varhany již zmiňovaného Jeremyho.
Doprovodná kapela The Sussex Wit dala dohromady umělcovu sestru, zde vokalistku Lillie, bubeníka Matta Edmondse, na čelo hraje Joe Zeitlin a to vše uzavírá basista Adam Beach, který singl také produkoval. Hodně chutí si na Johnny Flynn And The Sussex Wit dělají Transgressive Records, kteří se k nám dostávají přes Warner Music, tak třeba někdy ... Jo a obal od Beatrice Minns s vloženým příběhem je taky skvělý!
Už se těším na další divadelní představení. Tohle bylo za plný počet +++++

Žádné komentáře: