pondělí 16. dubna 2007

HAUSCHKA

Původně australský, od roku 2003 krakowský Unsound Festival, který představuje "nové" hudební elektronické směry, se tento týden (18.-19.4.2007) poprvé představí i pražskému publiku v Rock Café během Unsound On Tour. Zde však s velkou absencí skvělého Volkera Bertelmanna, který pod hlavičkou Hauschka vydal letos v únoru u Fat Cat skvělé dvanáctiskladbové album Room To Expand. Tento düsseldorfský pianista a skladatel debutoval v roce 2004 u Karaoke Kalk elpíčkem Substantial, pronásledované o rok později albem The Prepared Piano, které nyní v květnu má snad dostat remixovou podobu.
Pokud bychom hledali nějakou podobnost se známějšími jmény, pak musíme připomenout práce mistrů , jako jsou Yann Tiersen, Sylvain Chaveau a třeba letos na Spermu nepřehlédnutelný Vert. Dalším zajímavým spojením jmen Scotsman Luke Sutherland, Stefan Schneider (To Rococo Rot) a pan Volker Bertelmann dostáváme přitažlivý projekt Music A.M., který má za sebou na značce Quatermass desky A Heart & Two Stars a Unwound From The Wood.
Kromě hudby se Volker už také angažoval ve filmovém umění a to hned hlavní rolí krátkého anglického filmu Bloksky, který bude mít svou červnovou premiéru v Londýně. No a samozdřejmě udělal i hudbu Bloksky Waltz.
Možná je dobře, že Hauschka Prahu mine, protože v té době se budu toulat po Donau Festivalu a určitě by mi to přišlo líto, ale datum 26.4. v Krakowě mám zapsané.

Žádné komentáře: