úterý 19. června 2007

SHADY BARD - FROM THE GROUND UP

Shady Bard milují stromy, co rostou ze země až do nebe, při tom zvláštním pozorování vymýšlejí nádherný psychedelický folk pop a nám konečně v poslední květnové pondělí naservírovali sklenici kouzelně vášnivého koktejlu.
Již vyprodaná Treelogy EP, Three Songs demo, 7"Penquins a pro nedočkavce před měsícem vydané 3" Promo CD naznačily, že album bude určitě stát za pozornost, a to nejen v Británii, ale třeba i v Japonsku, kde se jedenáctiskladbové From The Ground Up ukáže příští týden.
Kromě Frozen Lake, Winter Coats a Summer Came When budete ostatní věcičky (pokud máte to štěstí) znát už z předchozích nahrávek. Takže dejte vařit čaj, z altánku si prohlížejte (nebo aspoň představujte) barevnou podzimní zahrádku s nebeskými stromy a nechte vstoupit koláž kytar, houslí, piana, violončela, lesních rohů a miloučkého zpěvu do své duše. Určitě se vám za to odmění.
From The Ground Up se náhrávalo v Amplisound studiu v Stockportu, produkce se kromě hlavní postavy a skladatele Shady Bard s českými kořeny Lawrence Bečka ujal Robin Housman z Manchesteru, podepsaného třeba i na prvním singlu Polytechnic - Won't You Come Around? (Transgressive Records).
Obal digipacku vytvořil Ben Javens a to vše je zaštítěno super značkou Static Caravan.
Před rokem mi Lawrence psal, že se do ČR chtějí podívat, ale moc to nevypadá. Za zmínku ale určitě stojí Supersonic Festival v Birminghamu, kde se Shady Bard ve dnech 13.-14.7.2007 představí vedle Mogwai, Kling Klang, Wolf Eyes, Voice Of The Seven Woods (debut 6.8. na Twisted
Nerve
!!!) a dalších třiceti "hvězd" za parádních 35 liber. No a co je se splitovým 7" na The Great Pop Supplement? To asi neví ani Shady Bard, Tunng, Woodcraft Folk, Eighteeth Day Of May. Hlášení o zpoždění - 2 měsíce. Počkáme!

Žádné komentáře: