středa 27. června 2007

RACCOO-OO-OON

Digipack Behold Secret Kingdom je prvním, kapelou Raccoo-oo-oon uznávaným albem, ač mají od roku 2005 ve své sbírce už toho docela dost. Daren Ho, Ryan Garbes, Shawn Reed a Andy Spore debutovali u Time-Lag deskou The Cave Of Spirits Forever (CD-R), v listopadu '05 navazovala kazeta Is Night People a dubnový živák z Medisonu vyšel pod názvem Death At Prospect Peak (Night People). Na kazetách následovaly Mythos Folkways 1-3, z nichž poslední, stejně jako CD-R verze Behold Secret Kingdom byly připraveny pro letošní březnové turné, které kromě Paříže, Amsterdamu a Rotterdamu patřilo Velké Británii. Znovuvydáních se později ujali Time-Lag, Release The Bats a Woodsist.
Ve stejné době, ale doma na americkém kontinentu (Iowa City) u Gilgongo Records vydávají jednoduše pojmenovaný 7" Raccoo-oo-oon se třemi novinkami a rok strávený na přípravách osmiskladbového alba se blíží do finále. Pod dohledem Mike Dixona se domíchané CD Behold Secret Kingdom dostává do Švédska, kde minulý týden díky Release The Bats v nákladu 1000 kusů dostává do prodeje, zatímco vinylová podoba u Not Not Fun je "jen" v polovičním počtu.
Tahle nahrávka se oproti předchozím jeví jako nejhutnější, pohybuje se v temném psychedelickém noise-punku, kde dvoje bicí, dvě kytary, občasné barevné dokrmení a příležitostní zpěv, připomínající spíše strašidelný řev, mohou svádět ke srovnání s výbornými Liars. Ale neberte to doslova. Tohle je mazec mazanej.

Žádné komentáře: