středa 27. června 2007

THE YOUNG REPUBLIC

The Young Republic je osmičlenná americká partička hudebně vzdělaných vysokoškoláků (kdo dneska není...) z Back Bay (Boston), míchající společně folk, rock a klasiku ve stopách Belle And Sebastian a Arcade Fire, téměř tři roky. V čele kapely stojí kytarista, zpěvák a skladatel Julian Saporiti, kterého doplňují spolužáci na akordeon, varhany, klávesy, violu, mandolínu a další kouzelné nástroje, vytvářející zasněně pohádkovou atmosféru.
Vlastním nákladem doposud vydali Always Together / The Painter EP, Your Heart Belongs in Tennessee EP, vánoční úpravy Merry Christmas Again...a "shrnující" alba Girl From The Northern States Tour 2005, Modern Plays a Take The Moral Hight Ground Tour 2006. V prosinci minulého roku se objevilo YR7 EP s novinkami She's Not Waiting Here This Time, Long Grey Road, That Won't Change The Sight a Girl In A Tree.
V dubnu vychází první oficiální singl Blue Skies / Small Town In A World (7") na malém anglickém End Of The Road Records, spojovaného s výborně obsazovaným End Of The Road Festivalem. Ten letos proběhne podruhé v The Larmer Tree Gardens (14.-16.9.2007) a The Young Republic se zde zařadí mezi taková jména, jako jsou Lambchop, The Bees, Micah P. Hinson, Yo La Tengo, Archie Bronson Outfit, či moje koťata Pete And The Pirates. Vstupenka stojí necelých 100 liber a z Londýna je to jihozápadně asi 3 hodinky. Pokud vám něco říká Green Man Festival, tak pak neváhejte.
Druhý singl "starých " nahrávek vyšel včera u stejného vydavatelství a na dvou áčkách najdete Girls From The Northern States, Your Heart Belong In Tennessee a na b stranu zařadili Seeing People You Know, kterou však na debutovém albu 12 Tales From Winter City, které snad vyjde na konci září, nenajdete. K devíti již dříve zveřejněným kouskům budou přidány tři novinky a já myslím (opět), že se rodí "další " deska roku.
O víkendu se představili pouze jako šestice na Glastonbury festivalu, do konce června je čeká každý večer publikum v Londýně a pak zmiňovaný End Of The Road Festival v září. Moc milé a krásné poslouchání a řekl bych to nejlepší ze vzorů v úvodu.

Žádné komentáře: