sobota 17. března 2007

ANDĚL ALLIANZ 2006

Zhruba za hodinku nám veřejnoprávní kanál ČT 1 nabídne od osmé hodiny udílení hudebních cen Andělé 2006, za kterým stojí česká Akademie populární hudby.
Neznám podrobnosti o složení poroty, která dle svého nejlepšího vědomí a svědomí nominovala v hlavních sedmi kategoriích po třech nejlepších z nejlepších, ale spíše se jedná o souboj mezi třemi vydavatelstvími.
A jaký máme poměr?
EMI - 6
Universal -8
Sony / BMG Music Entertainment 6
Výjimku tvoří pouze Gipsy.cz, který bude bojovat v kategorii Objev roku. V listopadu mu vyšlo velice zájímavé (jiné než to, co se tam dnes objeví) album Romano Hip Hop, za spolupráce Indies Scope Records / Mars Promotion / Colours Promotion. Gipsy.cz společně s kapelou The Prostitutes budou patřit asi k tomu nejlepšímu, co nám dnešní show nabídne. Bohužel se jedná o stejnou kategorii, takže vystoupí ten lepší, že? Já se ovšem obáván, že vyhraje Evička tričko.
Ale co tam jako hosté budou dělat Doro Pesh ze skupiny Warlock s Láďou Křížkem, to nechápu. Když kentus, tak asi plnou parou. Jo a ještě se má objevit bubeník artrockových Yes Alan White. Teď už nerozumím ničemu.
Ať žije česká pop kultura!!!

Žádné komentáře: