sobota 31. března 2007

JAMIE T

Pokud vynechám snahu na klubové scéně, tak ostatní koncertní agentury trpí neuvěřitelně usedlým konzervativním životem. Proč se v naší zemi neustále objevují "hvězdy", jak je někteří pisálci stále označují, které zde hrají třeba popáté a nepozve se něco jiného a rozhodně i zajímavějšího? Spočítá někdo, kolikrát zde už hráli Levellers, The Frames, I Am X, Kosheen, Loonaloop, Hooverphonic, Zion Train, nebo Transglobal Underground? Chápu, že když je zde ze strany fanoušků zájem, agentury zvou a zvou a zvou a tak stále dokola, dokud to vynáší. Ale proč neukázat, resp. nedovézd i něco dalšího, neokoukaného, nového?
Hodně mě teď pobavila zpráva, že Babyshambles budou hrát na letošním Glastonbury za 100 liber. Že by i na Slovenku (Bažant Pohoda 2006), kde kapela už hrála, měli pořadatelé více peněz? To asi ne. Spíše mají více odvahy a jsou akčnější, než naše zatuchlá kotlinka.
Tím nezbývá českým hudebním nadšencům nic jiného, než navštěvovat Rakousko, či Německo. Je to moc veliká škoda, ale tady s tím nic nenadělám. Moje veliké doporučení je na 31. května, kdy ve Vídni (Arena) bude s berlínskou punkrockovou kapelou Beatsteaks vystupovat Jamie T, který začátkem roku vydal vynikající album Panic Prevention (více zde 25.1.2007). Společná část turné bude od 26.5. do 9.6.2007.
Jam 1996, Jelení Příkop 1998 a Love Planet 2005 byly hodně moc dobrý evropský festivaly, ale PROČ ...

Žádné komentáře: